left right index news bio disco pictures articles distro contact
CIRCLES END INTERNASJONALT FENOMEN |av Torgeir Eikeland

Med intervju i estisk radio og plate-forsendelser til Indonesia er Circles End et typisk kristiansandsband.

- Da jeg telte over beholdningen av plater kom jeg fram til at vi hadde solgt 800 stykker, sier Trond Lunden. Som selvutnevnt dikator (Trond Tyrann) i Circles End har han steinkontroll på det meste. Det er også han som sender ut den forrige plata «In Dialogue With The Moon» til fans over hele verden.

Circles End er et «ferieband» som øver og spiller inn med stor intensitet når medlemmene er hjemme i Kristiansand. Fire av de fem bor i Oslo, Bergen og Trondheim. Det er bare vokalist Carl Riis Jacobsen som ennå holder ut i Kristiansand. Bandet har holdt på i ti år og har bak seg en EP, en fullengder og nå en singel. Responsen lokalt har vært moderat, men internasjonalt finnes fans slik også mange andre kristiansandsband har merket. Det er allerede lenge siden estisk rikskringkasting ringte og bad om et intervju med bandet. Lydsjekk kom over to av Trond Tyranns undersåtter da Patrick Wilder og Omar Johnsen hengte opp plakater som forkynner at bandet spiller på Markens i kveld, fredag.

Patrick Wilders etternavn avslører forpliktende slektskap til onkelen Alan Wilder i Depeche Mode. Circles End lyder likevel ikke som noe i nærheten av Depeche Mode. Progrockbandet lager snirklete og avansert musikk med høyt presisjonsnivå. De gav nettopp ut singelen «Echoes» og har ferdig innspilt en fullengder.

- Den skal vi gi ut på et bergensk selskap som vi har fått kontrakt med, sier Johnsen.

- Nei, det har vi ikke. Vi kan ikke si det til pressen så lenge kontrakten ikke er endelig undertegnet, bestemmer Trond Tyrann.

Bergensselskapet, som heter Oval Records, skal ifølge Johnsen ha distribusjonsavtale med Tuba, og i så fall blir det kanskje litt flere enn 800 som kjøper «Hang on to that kite» som skal komme ut henimot påske.

- Musikken er litt lettere tilgjengelig for flere på denne plata. Litt lysere, sier Johnsen. På Markens i kveld kan du høre om det stemmer.