left right index news bio disco pictures articles distro contact
JAPAN KALLER CIRCLES END |av Torgeir Eikeland

Kristiansandsbandet Circles End gav opp å drømme om platekontrakt. Nå har et japansk distribusjonsselskap meldt sin interesse.

Prog-rock er i ferd med å bli in, og Circles End vekker interesse i Japan. F.v. Omar Johansen (21), Karl Riis Jacobsen (22) og Jarle Anders Pettersen (21).

Circles End er unge progrockere fra Kristiansand og fikk nylig ferdigstilt sin andre fullengdes CD. «In dialogue with the Moon» er betalt av 40.000 kroner fra egen lomme og er spilt inn i de lokale metalmusikernes faste studio: Jailhouse i Vennesla.

- Før denne plata var vi i kontakt med noen selskaper, men fikk bare avslag. Alle sier de driver med andre typer musikk enn det vi gjør, så da la vi fra oss tanken på kontrakt, sier gitarist Omar Johansen.

Norgesmester
Da Fædrelandsvennen sist skrev om Circles End, i 1998, var de i beit for sanger, og Omar måtte synge nødvokal. I mellomtiden har en vokalist kommet og gått. Men siden oktober har vokalistplassen vært fyldig ivaretatt av Karl Riis Jacobsen. Han har tidligere sunget i SPOON som i fjor vant NM i rock med vikarvokalist. Karl var utenlands da det skjedde.

- Vi har fått mail fra Disk Union i Japan. De ville kjøpe 200 eksemplarer av plata vår og skrev at den var veldig bra. Så nå lurer vi på hvordan vi skal få sendt dem, sier Omar fornøyd. Han synes det er moro at noen fra andre sida av jorda vil kjøpe de kompliserte gitarstrukturene han og Trond Lunden har brukt all fritid på å brygge sammen. Trond Lunden er den andre låtskriveren i bandet, og dro nettopp til Asia.

Asia-freaks
- Den forrige bassisten vår, Helge Finne, dro til Asia for et år siden, og har ikke kommet tilbake ennå. Derfor hadde vi funnet en ny. Men nå dro han også sammen med Trond, sier Omar. Med halve Circles End i hutiheita blir det litt vanskelig med live-opptredener, men planen er at bandet skal være operativt igjen til sommeren.

- Blir dere store i Japan nå da?

- Ja, vi og Trine Rein, ler Omar.

Circles End har endret stil siden den forrige plata og blitt åpnere og mindre snirklete. Den forrige plata var lovlig kompakt og tungt preget av innflytelse fra Dream Theater.

- Du kan si vi har slitt oss laus fra det vi drev med for to år siden, sier trommis Jarle Anders Pettersen. Omar mener at Circles End nå har en mer balansert blanding av syttitalls og nittitallsprog-rock. Den nye bassisten Gøran har dessuten gitt dem litt funk fra gamlebandet sitt, Urken Funk Squad.

- Vi har ikke funnet opp hjulet, men vi nærmer oss et eget uttrykk.