left right index news bio disco pictures articles distro contact
SLIPPFEST MED CIRCLES END |av Torgeir Eikeland

Circles End fra Kristiansand slipper plata «Hang on to that Kite» på Østsia fredag.

- Ambisjonsnivået er hevet flere hakk på kort tid, sier Trond Lunden, gitarist og sjef i progrockbandet Circles End. Det mannsterke ensemblet som har holdt på i ti år, fikk endelig platekontrakt i vinter med Karisma Records i Bergen. Nå gir de ut andreplata «Hang on to that Kite» som har rukket å få stjerneanmeldelse i magasinet Backstage.

- Vi har for første gang snakket om turné, sier Lunden.

Det har heller ikke skadet at bandet har blitt bedt om å opptre på en prog-festival i Mexicali i mars neste år. Samtidig som bandet vil «færra te Mexico», vil de prøve å sette opp fem andre konserter på California-kysten i både USA og Mexico.

Tilførselen av ny og entusiastisk vokalist i form av Erik Riis Jacobsen har også hjulpet på ambisjonene. Erik er lillebror til den forrige vokalisten Karl Riis Jacobsen, som valgte å gi seg på grunn av nært forestående familieforøkelse.

- Jeg har spilt i band med mange av disse før og kjenner dem veldig godt. Jeg er ikke noen stand in for storebror, understreker Erik.

- Samtidig kunne vi vel ikke kommet nærmere stemmen til Karl, slår gitarist Omar Johnsen fast.

- Musikken har blitt lettere smakelig for flere, skal vi tørre å si «den store massen», sier Riis Jacobsen.

- Den er mer lettfattelig, samtidig som kompleksiteten er beholdt i bakgrunnen, sier bassist Patrick Wilder. Nå håper Circles End at Quartfestivalen vil finne dem verd å booke.