left right index news bio disco pictures articles distro contact
ECLECTIC |av Török Attila

Oversatt av Arve Herrem.

Medlemmene i den norske gruppen Circles End er uvanlig unge. Deres siste plate er "In Dialogue With The Moon". Musikken de fremfører er en progressiv rock iblandet jazzfunk med psykedeliske elementer. Coveret har en profesjonell design på både utside og innside,profesjonelt utført og som står til musikken. Som sterk tilhenger av progressiv rock liker jeg Circles Ends utførelse. Spock`s Beard - FlowerKings er en begivenhet. Platen vi lytter til gir et inntrykk av et moderne , oppdatert, ungdommelig og energisk materiale.

Vokalisten, Karl Riis Jacobsens stemme er elastisk og personlig, til melodiens beste. Gruppens medlemmer går veldig "top-on". Teksten er komplisert og behandler temaet på en syk måte. Circles End er det slags band som på øyeblikket lager luftslott, og forskjellige kontasterende elementer fulle av humør skifter. Har en følelse av at musikken snakker til meg og jeg liker det.

Jeg vet ikke hvor gamle musikerne er, men vedlagte bilder skulle antyde 20. Imidlertid uttrykker de et uvanlig talent. Plata har humør, men på den annen side uttrykker den noe mer alvorlig og rolig. Det rolige uttrykket som er der nå og da, vendes ofte til interessante gitar-riff. Det som jeg liker ved den progressive rocken ved Circles Ends plate , er at den er utvetydig og klar. Den er i øverste kategori og den griper straks.