left right index news bio disco pictures articles distro contact
PROG NOSE |av Piet Michem

Oversatt av Frank van der Klei.

Poeng: 7.5/10

Ikke la deg lure av den avskyelige artworken som preger platecoveret. Litt artig, to motsetninger som er sure og prøver å oppmuntre et bursdagsselskap, men ikke mat for de progressive som er hypp på arbeid av Mattias Norén, Mark Wilkinson eller Roger Dean. Bra, progressivitet med et smil er ikke daglig kost og litt mer humor på rette tidspunkt er lov.

Når det gjelder musikk er det ok med selskapet. Når det gjelder humor kan en jo musikalsk nesten ikke nevne noe; av et veldig varierende tilbud av stilarter (jazz, funk, psykedelia og rock), veldig sikker og alt dette godteriet er pakket godt inn i et tykt lag med progressiv musikk. Hva musikk angår tilbakegriper denne sekstetten til syttiårene (også når det gjelder bruk av instrumentene), men vokter seg vel for å ikke forsyne seg alt for grådig av mulighetene fra den tiden. Den leverer pene komposisjoner som er fagmessig bygget opp, utført, og (obs) blir ikke unødig lange. Vel vitende om at det lengste sporet bare varer snaue 6 minutter, kan man ikke annet enn å konstatere at dette var en klok avgjørelse av bandet, for det er akkurat den tiden det synes de trenger for å få gjort sine ting. Prima musikere altså, som kjenner sin stil tvers gjennom virker det som, selv om de ikke har holdt på så lenge. At de fremfører sine låter med den nødvendige 'naturell', er et utgangspunkt å anbefale og de kombinerer dette med en fin (progressiv) nese for melodier og en vel gjennomtenkt blanding av tradisjonelle og klassiske instrumenter også fra vidt sprikende musikalske strømninger og du har med det oppskriften til en sprudlende cocktail. Ikke akkurat en selvfølgelighet for et band fra det kalde nord.

At de kjenner til progressivitet i Skandinavia er ingen hemmelighet lenger. Norge lignet for kort tid siden på lillebroren til Sverige, men med band som Circles End skal prosessen med å bli større sikkert havne i en virvelstrøm. "Hang On To That Kite" er en fjord av en cd!