left right index news bio disco pictures articles distro contact
Reviews SKUM |av Pål Vikesland

Terningkast: 5

Progrockerne Circles End fra Kristiansand er ute med sin andre langspiller etter debuten Dialogue With The Moon fra 2001. Hang On To That Kite er krevende, men et album som vokser for hver gjennomlytting.

Første låta "Echoes" er alene verdt plata. Makan til åpningslåt er det sjelden man hører! Fra den intense trakteringen av saksofon i begynnelsen, via nesten Motorpsycho-lignende partier midtveis til den majestetiske avslutningen, blir vi med på en reise gjennom musikalske landskap som aldri trenger ta slutt. Vokalist Karl Riis Jacobsen kler låta perfekt, og samspillet bandet arrangerer er solid. Imponerende!

Plata bærer preg av stram produksjon, men er ikke overprodusert. Og selv om det er tydelig at gutta er flinkiser, klarer de å unngå å bli navlebeskuende og intetsigende som har vært mang en progrockers bane opp gjennom historien. For akkurat i det du lurer på om dette likevel kan bli litt kjedelig, og låter som "Red Words" og "Long Shot" føles som listefyll, ror de seg elegant i land; forfriskende instrumentale "Charlie" etterfølges av den smellvakre, neddempede ?At A Shore?. Bredden og variasjonen bandet viser er av deres aller sterkeste kort, og kan bli avgjørende for eventuell videre suksess.

Noen dødpunkter til tross, dette er et glimrende album. Circles End består av flinke folk som tydelig vet å foredle sin kunnskap godt. Og så var det denne åpningslåta, da...

(Anmeldelsen ikke i papirutgaven av bladet)